Translate

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ¨ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ¨

   Η Ανατολική Εορδαία και συγκεκριμένα οι Τοπικές Κοινότητες  Αγίου Χριστοφόρου, Καρυοχωρίου και Σπηλιάς βρίσκονται περικυκλωμένες από τις γιγάντιες αποθέσεις  του Τομέα Κύριου Πεδίου που τοποθετούνται στην γύρω περιοχή με κατάφορη παραβίαση της περιβαλλοντικής μελέτης που διέπει την δράση των ορυχείων.
   Η ¨μικρή¨ απόκλιση από αυτούς τους όρους όπως διατυπώνει η Διοίκηση του ΛΚΔΜ γίνεται τεράστια όταν έχει να κάνει με την ζωή και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
   Η έλλειψη χώρου αποθέσεων και η αναζήτηση ¨ζωτικού¨ χώρου από την ΔΕΗ στερεί τον ζωτικό χώρο των ίδιων των κοινοτήτων που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα ακόμη περιβαλλοντικό και οικολογικό έγκλημα.
   Οι αποθέσεις στον Άγιο Χριστόφορο - Καριοχώρι για εμάς είναι βίαιες και καταχρηστικές. 
   Οι μνήμες είναι νωπές από την αυθαίρετη επεκτατική και επικίνδυνη επέλαση των ορυχείων σε άλλες κοινότητες της Εορδαίας, Κόμανος και πρόσφατα Μαυροπηγή που πνίγηκαν από την δραστηριότητα τους.
   Η Δημοτική Κίνηση « Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας», βρίσκεται στο πλευρό των αγανακτισμένων πολιτών της Ανατολικής Εορδαίας που διεκδικούν το δικαίωμα τους για μια ποιοτική και ανθρώπινη ζωή.
Οι κοινότητες της Εορδαίας δεν είναι δορυφόροι εκτός τροχιάς.
ΟΙ κοινότητες της Εορδαίας πρέπει να έχουν ζωή, να γίνουν κοιτίδες πολιτισμού και το κυριότερο να μπουν σε έναν επανασχεδιασμό για μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στην πρωτογενή παραγωγή.
   Για εμάς το συνολικό περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής έχει όνομα και ονομάζεται ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΑΦΩΝ.
Ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας που απαξιώνεται χρόνια τώρα από τις διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα στον αγώνα για την περιβαλλοντική ανάπλαση της περιοχής μας.
   Η διεκδίκηση του δημόσιου χώρου και η χωροθέτηση του ορυχείου είναι για εμάς ζητήματα καθημερινής πάλης και τα δικαιούμαστε ως νόμιμοι συν-δικαιούχοι
Θέλουμε να επισημάνουμε επίσης ότι η στάση της Δημοτικής Αρχής και των απολογητών της τρόικας απέναντι σε προβλήματα μείζονος σημασίας για τον τόπο μας είναι οι χλιαροί διάλογοι με την διεύθυνση του ΛΚΔΜ και τα υπομνήματα στην κεντρική διοίκηση παίζοντας παιχνίδια εξαγοράς συνειδήσεων με τις ελάχιστες εποχιακές θέσεις εργασίας των οκταμήνων.
   Η ανυποχώρητη στάση των κατοίκων και των δυνάμεων που αγωνίζονται για μία βιώσιμη και ποιοτική και ανθρώπινη Εορδαία θα δημιουργήσουν ένα μεγάλο διεκδικητικό ρεύμα ανατροπής, βάζοντας στην ατζέντα το συνολικό περιβαλλοντικό και οικολογικό πρόβλημα της περιοχής με αιχμή του δόρατος την αποκατάσταση των εδαφών και τον σεβασμό στις κοινότητες της Εορδαίας.
   Οι τοπικές κοινότητες πρέπει να έχουν αυτό δικαιούνται, είναι αυτονόητο και λέγεται ζωή.


Δημοτική Κίνηση «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου